Ciklus drva u Parku Ribnjak i u Park šumi Tuškanac

Facebook

Kako od jedne sićušne sjemenke drvo naraste do visine od nekoliko desetaka metara? Zašto u jesen pada lišće i kako mijenja boju? Koliko drveće uopće živi? Kako ono dobiva svoju hranu? Ima li drveće djetinjstvo, mladost, srednju dob i starost?

Zbog čega je park Ribnjak zaštićeno područje Grada Zagreba i spomenik parkovne arhitekture?

Zašto je Park šuma Tuškanac u ukupnom zelenilu Zagreba jedinstvena prirodna, pejsažna, urbana i ekološka vrijednost grada?

Sve su to pitanja na koja će učenici nižih razreda kvartovskih osnovnih škola dobiti odgovore sudjelujući u radionicama Ciklus drva u okviru projekta KulTura prirodu fura.

Učenici IV. a razreda Osnovne škole Miroslava Krleže sudjelovat će 24. studenoga 2021. od 9:30 do 12 sati u edukativnoj radionici na temu bioraznolikosti – prepoznavanja drveća i bilja u Park šumi Tuškanac i u popratnoj likovnoj radionici.

Za učenike IV. a razreda Osnovne škole Matka Laginje, 25. studenoga 2021. od 10:30 do 12: 30 sati, organizirane su edukativna radionica na temu bioraznolikosti – prepoznavanja drveća i bilja u parku Ribnjak i popratna likovna radionica.

Nakon otkrivanja zakonitosti prirodne raznolikosti i upoznavanja s malo znanim činjenicama o našim tihim prijateljima – stablima, učenici će svoje impresije izraziti uporabom likovne tehnike prostornog oblikovanja pomoću kolaž papira. Tako će naša tiha stabla učenicima ispričati svoju priču, a njihov oblik odjeknut će školskim učionicama.

Voditelji radionica su Darjan Prugovečki, magistar inženjer urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša i umjetnica Eva Herceg, magistra edukacije likovne kulture.

Program će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama nadležnih institucija.

Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.