Plesna radionica Centra mladih Ribnjak za djecu predškolske i školske dobi uporište pronalazi u suvremenom plesu. Poticaj istraživanju pokreta pronalazimo u glazbi i temi koju obrađujemo.

Uvažavajući prirodnost ljudskog gibanja te zaigran pristup, potičemo istraživanje novih načina kretanja, razvijamo kognitivne sposobnosti, kreativnost te potičemo ljubav prema svim vrstama umjetnosti. Svijest o svom tijelu, o prostoru i ljudima oko nas istražujemo kroz igru.

Okupljamo se ponedjeljkom i četvrtkom popodne, od 17:15 do 18:00 (grupa 4-6 godina) i od 18:00 do 18:45 (grupa 7-10 godina). Razvijamo samopouzdanje, gradimo iskustvo scenskog nastupa, svijest o tijelu i pokretu kao komunikacijskom sredstvu te pomno biramo glazbene predloške koji će potaknuti djecu na reakciju i pozorno slušanje.

Kreativni smo, praktični, snalažljivi, pridržavamo se propisanih epidemioloških mjera i ekološki smo osviješteni u izradi rekvizita koje koristimo u koreografijama.

Ogledni satovi održavaju se krajem polugodišta, kada svima prezentiramo svoj dosadašnji rad i napredak. Organiziramo i druženja na kojima zajedno plešu i vježbaju djeca i roditelji, a tome se vesele veliki i mali. Surađujemo s profesionalnim ansamblima i plesačima te s njima stvaramo plesne predstave, a i dio smo odgojno-obrazovne vertikale koja omogućuje nastavak plesnog školovanja u državnim, osnovnim i srednjim, plesnim školama.

Za rad nam je potrebna ugodna odjeća (tajice/ugodne hlače i majica/dres), a plešemo bosi ili u čarapama.

Svaki polaznik i roditelji mogu bez obveze prisustvovati i sudjelovati na dva pokazna sata, prije konačne odluke o upisu.

Sve informacije i predbilježbe (ime i dob polaznika, kontakt telefon) molimo javite na: 099/7751910; petanimaja@gmail.com

Dođite da zaplešemo, zabavimo se i učimo zajedno!