Centar mladih Ribnjak ima dugogodišnju tradiciju organiziranja javnih manifestacija za sve korisnike i posjetitelje parka Ribnjaka. Posjetiteljima su omogućena različita kreativna iskustva, radionice i aktivnosti koje ih približavaju općoj i popularnoj kulturi.

Do sada ostvareni programi imaju razvojnu perspektivu i zanimljivi su široj javnosti:

Lov na proljeće je manifestacija za djecu i obitelji. Naši odrasli korisnici kao i djeca zabavljaju se u radionicama oslikavanja jaja, izrade cvjetnih šešira, oslikavanja jaja starinskim tehnikama. Uživa se u modnim revijama šešira, u lovu na čokoladna jaja i zečeve i sličnim opuštajućim aktivnostima.

Doručak na travi je program namijenjen posjetiteljima raznih dobnih skupina. Uživa se u ukusnim zalogajima doručka u prirodi, igranju uvećanih društvenih igara kao što su „križić kružić“, twister, potezanje užeta, igranje badmintona, svladavanje prostornih prepreka i sve to uz ugodne tonove prigodne glazbe. Ovakvim aktivnostima revitalizira se i potpuno uživa u jednoj od najljepših parkovnih površina u gradu.

Park Art Festival ili PAF kolažna je manifestacija za posjetitelje raznih dobnih skupina. Koncept PAF-a mijenja se svake godine s ciljem promicanja različitih vrsta umjetnosti od glazbenih, kazališnih do gostovanja filmskih festivala i raznih zabavnih i kreativnih sadržaja.

Program opće i popularne kulture razvija se iz godine u godinu i stvara nove ideje za sve brojnije posjetitelje Centra mladih Ribnjak i parka Ribnjaka.

Kontakt Nika Varga Viša stručna suradnica, voditeljica opće i popularne kulture Centar mladih „Ribnjak“ Park Ribnjak 1, 10000 Zagreb Mobitel: 091 4814 737 E-mail: nika.varga@cmr.hr