Dolaskom dužih i toplijih dana među svima nama javlja se potreba za povratkom u prirodu i druženju u okruženju bez gradske gužve i buke. Centar mladih Ribnjak donosi Doručak na travi kao idealnu priliku da se na drugačiji i zanimljiviji način provede slobodno vrijeme u samom centru Grada. Želja da se stanovnici Zagreba i svi njegovi posjetitelji podsjete kako na zdrav i aktivan način mogu provesti svoje slobodno vrijeme u društvu obitelji i prijatelja.

Doručak na travi koncipiran je na rastućem trendu urbanih piknika, gdje posjetitelji mogu koristiti zelene površine Parka Ribnjaka za druženje, igranje društvenih igara, sudjelovanjem u natjecanjima, vježbanje uma na različitim didaktičkim igrama koje donosi Mozgaonica, a sve uz ukusan obrok iz piknik iz škarnicla. Da ne bi ostalo samo na tome Doručak na travi donosi i nastupe polaznika Plesnog studija Ribnjak i koncert Klinaca s Ribnjaka „Susjedi u posjetu Klincima“.

Početak programa očekuje se od 11 sati te će se aktivnosti odvijati cjelodnevno i paralelno u okolici Centra mladih Ribnjak u samom Parku Ribnjaku. Uz niže navedene aktivnosti tokom dana Plesni studio Ribnjak prezentirat će svoje pokrete u 11 sati, a za one kojima su popodneva draža imat će priliku uživati i u popodnevnom nastup od 18:30. Za posjetitelje koji već godinama znaju i prepoznaju divne glasove Klinaca s Ribnjaka imat će priliku u tome uživati u 17 sati na tonskoj probi i u 17:30 na samom koncertu Klinaca s Ribnjaka koji ovom prilikom ugošćuju svoje susjede iz okolice Parka.

Posjetitelji će biti u mogućnosti kupiti po simboličnim cijenama ukusne piknik škarnicle u kojima će biti fini sendviči, voćne salate i nešto tajno a fino. Škarnicli će biti pakirani u 3 kategorije –za 2 osobe (20 kn), 4 osobe (40 kn) i 6 osoba (60 kn), a da od toliko fine hrane ne bi bili žedni pobrinuo se Juice bar koji će po promotivnim cijenama prodavati zdrave i hladne limunade i druge voćne sokiće. Škarnicli i drveni pribor odabran je upravo kako bi se posjetitelji ekološki osvijestili u zelenilu Ribnjaka.

Projekt je financiran od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport,te Turističke zajednice Grada Zagreba.