TOM KEMPINSKI: DUET ZA JEDNOG

Na Sceni Ribnjak, 20. siječnja je premijerno prikazana predstava “Duet za jednog” prema tekstu britanskog autora Toma Kempinskog.

Duet za jednog je multidisciplinarni projekt osvještavanja bolesti multiple skleroze kroz umjetničkodjelovanje, te uključivanja osjetljivih skupina u umjetničko djelovanje. Predstava je nastala kao suradnja glumice Ane Vilenice sa umjetničkom organizacijom “Točka na i”.

U drami inspiriranoj stvarnom životnom pričom renomirane čelistice Jaquline Du Pre, poznata violinistkinja Stephanie Abrahams, oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra Dr. Feldmanna s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti.
Kroz susrete s psihijatrom glavni lik Stephane Abrahams postepeno se ogoljuje, sve dok se, natjerana u mrtvi kut stručnim vodstvom psihijatra, konačno ne suoči s činjenicom da, iako žrtva opake bolesti, ne mora «igrati ulogu žrtve», te na taj način otvori sebi šansu za iscjeljenjem i to onim psihičkim, jer fizički njezina bolest vodi neumitno u smrt.

Kako je bilo i tko je sve bio nazočan na premijeri pogledajte na linku.