Edmond Rostand – Guillermo Baldo: I Cyrano i djevojčica

Facebook

Teatar Poco Loco u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci i u suradnji s Centrom mladih Ribnjak

Predstava “I Cyrano i djevojčica” govori o ljubavi, o prijateljstvu, o selidbi i koliko one teško padaju djeci, o maloj sićušnoj laži koja po malo raste, raste, raste i postane toliko velika da te žulja i grebe iznutra i više ne znaš što je ispravno i dobro i kako treba postupiti. Govori također i o tome kako je to kad se zaljubiš u nekoga koga se ne bi trebao zaljubiti. Što ako se djevojčica zaljubi u djevojčicu? Treba li to zatajiti i sakriti ili je moguće i biti iskren? Ovaj predivan, emotivan i mudar tekst mladog argentinskog redatelja Guillerma Balda inspiraciju crpi iz priče o Cyranu de Bergeracu koji je također bio zapleten u jednu laž, jer nije vjerovao da zaslužuje biti voljen. Često se usredotočimo na nešto čime nismo zadovoljni i čega se sramimo i što skrivamo. Nešto što odskače od prosjeka i onog uobičajenog. I tada stvaramo laži. Laži kojima prikrivamo svoju unutarnju istinu su najbolnije i zato ova predstava pokušava otvoriti novu mogućnost: mogućnost da živimo svoje istinsko biće! Nekima se to neće svidjeti, ali možda nije tako strašno biti onaj koji jesi. Svako dijete zaslužuje biti voljeno i voljeti koga želi.

Redatelj, autor adaptacije i dramaturg: Guillermo Baldo

Uloge:
Jela: Zrinka Kušević 
Roxana: Maja Katić 

Razgovori s publikom organizirani su u suradnji s projektom “Pukotine: platforma za podršku pozitivnom razvoju mladih”, www.pukotine.hr, suradnici: Laboratorij za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (ERF), udruga BoliMe i organizacija FamilyLab Hrvatska.

Uzrast: 10+ / Trajanje: 55 min

Više o predstavi: https://www.cmr.hr/scena-ribnjak/

Prodaja ulaznica: https://cmr.mojekarte.hr/hr/all.html