Djembe i Sam

Inkluzivna djembe radionica na Prekrižju

U Podružnici Prekrižje, u četvrtak 23. studenoga 2023. od 14 do 15,30 sati za učenike/ce Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac i njihove vršnjake/inje iz Privatne umjetničke gimnazije – volontere organiziramo inkluzivnu radionicu sviranja djembe bubnjeva.

Djembe bubnjevi su tradicionalni zapadnoafrički bubnjevi koji postoje više od 1000 godina. Nazvani po izreci ”Anke djé, anke bé”, što znači ”svi se u miru okupljamo”. Veliko nam je zadovoljstvo što su učenici i profesori Centra Tuškanac aktivnost sviranja djembe bubnjeva prepoznali kao vrijednost kojom se žele predstaviti svojim partnerima te je odabrali za sponu socijalne interakcije mladih. Tome svakako doprinosi i osobnost voditelja Sama Bushare, iskusnog djembe fola i umjetnika podrijetlom iz Sudana.

Osim inkluzije, cilj je radionice upoznati učenike/ce s pripadnicima drugih naroda i kultura kao i približiti im nama daleke kulture.

Radionica je dio projekta Ribnjak te zove kojeg zajednički provode Centar mladih “Ribnjak”, Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Društvo za socijalnu podršku.

Suradnik u programu je Privatna umjetnička gimnazija.

Program je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023.godinu.