Inkluzivna djembe radionica

Inkluzivna djembe radionica u gostima u Školi za Afriku

U Podružnici Prekrižje, u četvrtak 20. travnja 2023. od 13.30 do 15 sati za učenike/ce Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac i njihove vršnjake/inje iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ i Osnovne škole Horvati –  sudionike/ce projekta Škola za Afriku organiziramo inkluzivnu radionicu sviranja djembe bubnjeva.

Djembe bubnjevi su tradicionalni zapadnoafrički bubnjevi koji postoje više od 1000 godina. Nazvani po izreci ”Anke djé, anke bé”, što znači ”svi se u miru okupljamo”. Veliko nam je zadovoljstvo što su učenici i profesori Centra Tuškanac aktivnost sviranja djembe bubnjeva prepoznali kao vrijednost kojom se žele predstaviti svojim partnerima te je odabrali za sponu socijalne interakcije mladih. Tome svakako doprinosi i osobnost voditelja Sama Bushare, iskusnog djembe fola i umjetnika podrijetlom iz Sudana.

Osim inkluzije, cilj je radionice upoznati učenike/ce s pripadnicima drugih naroda i kultura kao i približiti im nama daleke kulture.

Radionica je dio projekta Ribnjak te zove kojeg zajednički provode Centar mladih “Ribnjak”, Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Društvo za socijalnu podršku.

Suradnici u programu su Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ i Osnovna škola Horvati.

Program je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023.godinu.

 

O programu Škola za Afriku

Zahvaljujući programu Škole za Afriku 30 milijuna djece u Africi dobilo je priliku za školovanje! Prikupljeno je više od 300 milijuna američkih dolara, a tim su sredstvima, među ostalim, omogućeni izgradnja i obnova tisuća školskih i predškolskih ustanova i centara za alternativno obrazovanje te njihovo opremanje pokućstvom i potrebnim školskim materijalima. Samo je u Hrvatskoj, zahvaljujući donacijama škola, vrtića i građana, prikupljeno više od šest milijuna kuna za pomoć djeci Ruande, Etiopije i Burkine Faso.

Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac već dulje vrijeme aktivno sudjeluje u programu  Škola za Afriku. Dana, 20. travnja 2023. od 13 do 13,30 sati organizira donacijsku izložbu i priredbu.

Facebook