Izložba fotografija i stripa “Gradimo drugačiji kvart”

Pozivamo sve da nam se u srijedu, 12. travnja u 17:30 sati, pridruže na otvorenju izložbe “Gradimo drugačiji kvart” u Galeriji Usput (Ribnjak 38, Zagreb) nastalu u suradnji Platforme Upgrade, Centra mladih Ribnjak, Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zagreb, Udruge bivših učenika ŠPUD-a, Zelene akcije i AKC Attack!-a.

Izložba “Gradimo drugačiji kvart” uvest će vas u zanimljive priče prikazane kroz medije fotografije i stripa, a nastale na radionicama “Popravimo zajedno!” u suradnji sa Zelenom akcijom i ŠPUD-om i “Radionici stripa za srednjoškolce/ke” u suradnji s AKC Attackom.

Izložba će biti otvorena od 12.4. do 16.4. u Galeriji Usput gdje usput kada idete prema Parku Ribnjak i Centru mladih Ribnjak možete pogledati zanimljive radove srednjoškolaca/ki.

 

O RADIONICI POPRAVIMO ZAJEDNO!

Gradnja drugačijeg kvarta podrazumijeva i gradnju drugačijeg odnosa prema stvarima koje koristimo u svakodnevici – alatima, elektronici, igračkama, itd. Zbog toga smo 1. travnja sa Zelenom akcijom organizirali radionicu „Popravimo zajedno!“ gdje su građani/ke mogli/e donijeti jedan predmet koji mogu nositi u rukama kako bi ga se popravilo, a sve to su fotografski popratili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Šarafilo se, lemilo i isprobavalo razne predmete koje su iskusni volonteri/ke uspješno popravili i vratili u funkcionalno stanje, čime smo htjeli gajiti principe održivosti, međugeneracijskih susreta i zajedništva u kvartu.

 

O RADIONICI STRIPA ZA SREDNJOŠKOLCE/KE

Interkulturalnost je vrijednost koja se treba učiti od mladosti, a upravo zbog toga smo organizirali radionicu stripa za srednjoškolce/ke pod vodstvom umjetnice Ene Jurov, kako bi se kroz kreativni medij stripa mlade učilo o tome što je to i kako izgleda interkulturalnost.

 

Organizatori: Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak

Partneri: UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zelena akcija, AKC Attack! i Galerija Usput

Voditeljica galerije: Lada Vlainić

Izlagači: Učenice i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (mentor: prof. Vladimir Šimunić) i sudionici Radionice stripe za srednjoškolce/ke (voditeljica: Ena Jurov)

Postav izložbe: Lada Vlainić i Bernarda Cesar

Oblikovanje izložbe: UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb

 

Izložba “Gradimo drugačiji kvart” organizirana je u sklopu projekata “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart” i “Interkulturni grad” koji su ostvareni uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.

Rad Platforme možete pratiti ovdje:

www.platformaupgrade.com

facebook.com/platformaupgrade

instagram.com/platformaupgrade

 

Platforma Upgrade je neformalna mreža organizacija civilnog društva iz različitih sektora djelovanja (ljudskih prava, održivog življenja, ekologije, područja kulture, umjetnosti i mladih) koju koordinira organizacija Operacija grad. Cilj Platforme Upgrade je razvoj i otvaranje Interkulturnog društvenog centra (IDC) koji kroz inovativne i kreativne prakse odgovara na potrebe lokalne zajednice i šireg civilnog društva, ali i na aktualne društvene i kulturne izazove grada Zagreba.

 

Članice Platforme Upgrade: AKC Attack!, Booksa/Kulturtreger, Centar za mirovne studije, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Kulturpunkt/Kurziv, MaMa/Multimedijalni institut, Močvara/URK, Operacija grad, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Slobodne veze, UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, WHW/Galerija Nova, Zelena akcija i ZMAG.

Facebook