Jednaki u kulturi 2023

Jednaki u kulturi - tjedan inkluzije na Ribnjaku

U sklopu programa Artupunkture, Centar mladih Ribnjak, Udruga Kozlići i Centar za dramsku umjetnost sudjeluju sa svojim programom Jednaki u kulturi.

Tokom 2 tjedna očekuje vas pregršt aktivnosti, radionica, ali sve započinjemo u petak 13.10. s predstavom Centra za dramsku umjetnost – “Sve što jedna država želi”
 
Petak 13. i subota 14.10. u 18 sati

“Sve što jedna država želi”, Centar za dramsku umjetnost (CDU)

//Od zvjezdane prašine nastao je noj, noj se spojio s kuglicom, zajedno su stvorili novo biće kojemu ne znamo imena, a iz njegove travnate kose jedna se kapljica susrela s mrvicom pepela i polako, iz te ljubavi pepela i vode, dolazimo do prvih Malembežana koji danas već imaju svoj tradicionalni pozdrav zdjelicama.//

Predstava traje 1 sat, a broj mjesta je ograničen. Ulaz je besplatan uz obaveznu rezervaciju mjesta na mail: nika.varga@cmr.hr
 
Ponedjeljak 16.10. u 9 i 10:30 sati

Kozlići: Znakovni Kamišibaj

Pričaonica priča i radionica za djecu je besplatna i odvija se u Centru mladih Ribnjak. Predbilježbe na nika.varga@cmr.hr.

Utorak, 17.10. u 9 sati 

Kozlići: Radionica za djecu s teškoćama

Pričaonica priča i radionica za djecu je besplatna i odvija se u Centru mladih Ribnjak. Predbilježbe na nika.varga@cmr.hr.
 
Srijeda, 18.10. u 9 sati

Kozlići: Lanina škola

Premijera kamišibaj predstave “Lanina škola” za djecu uz razgovor s autorico Mirnom Brođanac održat će se u Knjižnici Grada Zagreba.

Četvrtak, 19.10 i petak 20.10.

Inkluzivni bonton

U četvrtak i petak program Jednaki u kulturi gostuje u tri osnovne škole s radionicom za djecu – OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Matka Laginje i OŠ Miroslava Krleže. Program nije otvoren za javnost.

Subota,  21.10.

od 10:30 – Jezični sajam

U Centru mladih Ribnjak u subotu će se održati Jezični sajam – druženje na različitim jezicima za sve uzraste. Svi su dobrodošli!

u 12 sati – Okrugljak

Okrugli stol na temu jezika otvoren za javnost održat će se u Centru mladih Ribnjak.

Četvrtak, 26.10. i petak, 27.10.

Šahtofonija

Glazbeno-izvedbena radionica za učenike OŠ Gustava Krkleca.

Program je ostvaren uz podršku Zaklada Kultura Nova, Teatroskopa, Grada Zagreba, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Artupunktura, jedinstveni projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, predstavlja platformu za kulturu i umjetnost koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem brojnih umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.