Koncert: Šuma Striborova

Facebook

Centar mladih „Ribnjak“

27. studenoga 2021. u 10 sati, “Šuma Striborova”

Ansambl “Glazbene staze”  izvodi suitu “Šuma Striborova” skladatelja Ivana Josipa Skendera uz čitanje ulomaka iz istoimene bajke Ivane Brlić Mažuranić.

Program je namijenjen svim ljubiteljima bajki i dobre glazbe, a osobito mladoj publici.   

Trajanje programa: 45 minuta

Glazba: Ivan Josip Skender: suita „Šuma Striborova“

Tekst: Ivana Brlić Mažuranić – ulomci iz bajke

Izvodi ansambl „Glazbene staze“:

Eda Rimanić, flauta

Franjo Stojaković, klarinet

Đana Kahriman, violina

Andrija Šimić, violončelo

Iva Ljubičić Lukić, klavir

Suorganizator: Udruga „Moj svijet“

Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu

O izvođačima:

Ansambl „Glazbene staze“ je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu,  violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na  muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Francuska).

Ansambl djeluje od 2012. godine, a okupljen je u ciklusu „Glazbene staze“ koji se već jedanaestu sezonu zaredom održava u Zagrebu u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u organizaciji Udruge „Moj  svijet“, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu.

Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične  glazbe široj publici, osobito mladima. Koncerti na taj način postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra  žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom.

Svi dosadašnji nastupi Ansambla izvrsno su primljeni od svih generacija publike kao i struke. S  osobitim uspjehom Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek Meets Star Trek i Fantastična  suita. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih  programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Ansambl redovito nastupa u Zagrebu u sklopu vlastitog ciklusa u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, a ostvario je  nastupe diljem Hrvatske.

    1. godine Ansambl je snimio nosač zvukova s djelima domaćih skladatelja, a potom ih je praizveo u MD „Lisinski“ u sklopu ciklusa „Glazbene staze“.