Kreativni otisak u gostima u Školi suvremenog plesa Ane Maletić

Facebook

Kako bismo odraslim osobama s autizmom, korisnicima Centra za autizam omogućili pogled u plesno obrazovanje  plesača suvremenog plesa, za njih 15. i 29. studenoga 2022. od 11 do 12 sati organiziramo posjet Školi suvremenog plesa Ane Maletić. U pratnji profesora defektologa, korisnici će sudjelovati u inkluzivnim plesnim radionicama na nastavnom satu profesorice Gordane Svetopetrić, plesne umjetnice i edukatorice. Posebno iznenađenje i veselje za odrasle osobe sa autizmom predstavljat će zajedničko kreativno istraživanje plesnog pokreta sa učenicima/cama srednjoškolcima.

Aktivnost je dio projekta Kreativni otisak kojeg zajednički provode Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za autizam. 

Suradnik u programu je Škola suvremenog plesa Ane Maletić.

Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022.godine.

 

O profesorici Gordani Svetopetrić

Gordana Svetopetrić (Rijeka, 1973) plesna umjetnica i edukatorica. Diplomirala je koreografski studij na School for New Dance Development / TheaterSchool of Amsterdam, Nizozemska. Nakon studija koreografije informalno i formalno usavršava se kroz brojne plesne i edukativne radionice, aktivno sudjeluje na plesnoj sceni Nizozemske i Hrvatske kao plesač i izvođač.

Trenutno je redovna nastavnica suvremenog plesa u Školi suvremenog plesa Ane Maletić / Zagreb. U Hrvatskoj od 2006. godine surađuje kao koautorica s udrugama i umjetničkim organizacijama poput Prostor Plus, Trafik, Plesni ArtLaboratorij, Koraki, Udruga Excena. Surađuje s nezavisnom plesnom scenom iz Slovenije, Njemačke i Nizozemske. Fokusirana je na vlastite autorske radove, djeluje na nezavisnoj plesnoj i improvizacijskoj sceni i potpisuje brojne koreografske radove. Jedna je od pokretača inkluzivne scene u Rijeci / Hrvatskoj, začetnik je inkluzivnog plesnog kolektiva Magija. Inicijator je i umjetnički voditelj Festivala Inkluzivne Scene u Rijeci / Hrvatskoj. Članica je Udruge plesnih umjetnika i Hrvatske udruge pedagoga suvremenog plesa te je suosnivač kolektiva Subscene.