Likovne radionice za djecu

Facebook

L I K O V N E  R A D I O N I C E  ” M A Š T A O N I C E ”  za djecu predškolske i školske dobi

 

Živimo u vrijeme vizualne kulture – marketinga, mode, web designa, igrica i filmova. To nije slučajnost jer čovjek dobiva preko 80% informacija iz svoje okoline samo putem osjetila vida!

Zato je razvijanje kreativnih vještina od najranije dobi potrebno kako bismo našoj djeci ponudili alate kojima ih pripremamo za nove izazove i životne avanture u opuštenom i kreativnom ambijentu.

Sve naše radionice započinju pričom. Biramo klasične i suvremene dječje naslove, koristimo metodu vođene fantazije, meditacije i vizualizacije ili stvaramo vlastite priče koje nas potiču na razmišljanje, osjećanje i kretanje kako bismo potaknuli maštu, probudili koncentraciju i kreativnost.

Ono što smo iskusili putem priče učimo kako provesti u djelo – svaki sat očekuje nas nova likovna avantura s tehnikama i materijalima koje tek treba istražiti i savladati – slikanje, oblikovanje, crtanje, modeliranje…i još mnogo toga!

 

Zbog toga se bavljenje umjetnošću pozitivno odražava na psihofizički, emocionalni i socijalni razvoj djeteta – ona nas potiče da komuniciramo sa sobom i svijetom, koristimo finu motoriku ruku, budemo strpljivi, vrijedni i uporni i tako korak po korak provedemo ideju u prava likovna remek dijela – Jer ono što možemo zamisliti možemo i napraviti!

 

O voditeljici radionica:

Eva Herceg edukatorica je likovne kulture i umjetnica koja posljednjih 10-ak godina djeluje u Hrvatskoj i inozemstvu. Magistrirala je na Nastavničkom odsjeku Akademije Likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine.

Likovne radionice počela je voditi već 2011. godine u udruzi izviđača “Javor”, gdje je dvije godine u ljetnim kampovima diljem Hrvatske održavala likovne radionice za djecu i mlade. Po završetku studija nastavlja neformalno obrazovanje putem „Erasmus“ programa za pedagoge i nastavnike gdje redovito održava likovne radionice za različite ciljane skupine te povratkom u Zagreb otvara obrt za umjetničko stvaralaštvo, poduku i trgovinu “Artistress”. Od otvaranja obrta do danas provela je preko 50 edukativnih projekata za djecu, mlade i odrasle, samostalno i u suradnji s drugim institucijama u školstvu i kulturi.

 

 

Pridružite nam se na likovnim radionicama u Centru “mladih” Ribnjak u idućim terminima:

 

SRIJEDA:

Grupa 1 (djeca od 5 do 9 godina) – “Maštaonica” 17:00 – 18:00

Grupa 2 (djeca od 10 do 14 godina) – “Maštaonica 2” 18:15 – 19:15

 

SUBOTA:

Grupa 1 (djeca od 5 do 9 godina) – “Maštaonica” 10:00 – 11:00

Grupa 2 (djeca od 10 do 14 godina) – “Maštaonica 2” 11:15 – 12:15

 

Mjesečna cijena tečaja iznosi 200,00 kn.

Radionice počinju 22.09., s prvim (besplatnim) oglednim satom. Osigurajte svoje mjesto prijavom na linku: https://forms.gle/ZKn8KkyVdeYoMgCs6