Likovne radionice za odrasle

Facebook

L I K O V N E  R A D I O N I C E „A R T I S T R E S S“ za mlade i odrasle osobe

Temeljna je čovjekova potreba i karakteristika ostvarenje ideja koje smo zamislili. U užurbanom svijetu često zapostavljamo kreativni dio sebe što čini sam povratak k stvaranju težim – zaboravljamo kako doći do svježih ideja i kako ih realizirati u vlastita djela.

Artistress likovne radionice namijenjene su svima koji žele osnažiti svoju kreativnu prirodu, a pritom se opustiti i stvarati s lakoćom. Iskustvo nam je pokazalo da je talent samo riječ koja nas plaši – svatko može biti kreator i postati vješt u materijaliziranju svog unutarnjeg svijeta!

Naglasak radionica stavljen je na razvijanje likovne tehnike i vještine u medijima slikarstva, kiparstva, grafike i novih medija dok se istovremeno njeguje otkrivanje vlastitog umjetničkog rukopisa te razvijanje samostalnih projekata i ideja.

Cilj radionica je stvoriti atmosferu povjerenja i opuštenosti kako biste zavoljeli likovno stvaranje i mogućnosti koje ono donosi. Kako bi postigli zadani cilj – uživljenost i prisutnost u stvaranju, kao uvod u radionice koristimo metode iz različitih područja: vježbe disanja i meditacije, vježbe zamišljanja posredstvom vođene fantazije ili stvaranje priče koju koristimo kao motiv za likovno djelo.

Zato se radionica zove „Artistress“ – na njoj učimo kako stvarati „art“ bez stresa.

 

O voditeljici radionica:

Eva Herceg edukatorica je likovne kulture i umjetnica koja posljednjih 10-ak godina djeluje u Hrvatskoj i inozemstvu. Magistrirala je na Nastavničkom odsjeku Akademije Likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. godine.

Likovne radionice počela je voditi već 2011. godine u udruzi izviđača “Javor”, gdje je dvije godine u ljetnim kampovima diljem Hrvatske održavala likovne radionice za djecu i mlade. Po završetku studija nastavlja neformalno obrazovanje putem „Erasmus“ programa za pedagoge i nastavnike gdje redovito održava likovne radionice za različite ciljane skupine te povratkom u Zagreb otvara obrt za umjetničko stvaralaštvo, poduku i trgovinu “Artistress”. Od otvaranja obrta do danas provela je preko 50 edukativnih projekata za djecu, mlade i odrasle, samostalno i u suradnji s drugim institucijama u školstvu i kulturi.

 

Pridružite nam se na likovnim radionicama u Centru “mladih” Ribnjak u terminu:

SRIJEDA: „Artistress“ tečaj: 19:30 – 21:00

 

Mjesečna cijena tečaja iznosi 200,00 kn.

Radionice počinju 22.09., s prvim (besplatnim) oglednim satom. Osigurajte svoje mjesto prijavom na linku: https://forms.gle/ccxY9FZzXKNpoCwKA