Nail Art radionice na Tuškancu

Facebook

Nakon ljetne stanke, Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac nastavljaju sa suradnjom s Obrtničkom školom za osobne usluge Zagreb

Kako bismo učenicima/cama Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac ispunili želju koju su nam prišapnuli na početku ljeta, za njih 12. i 14. rujna 2022., od 16 do 18 sati organiziramo radionice ukrašavanja noktiju. Radionice će se održati u Centru Tuškanac na adresi Tuškanac 15.

Kroz povijest ljudsko tijelo je bilo živi medij zastupljen u likovnoj umjetnosti i kod umjetnika ali i kod različitih zajednica. U suvremenom društvu nokti su ukras ali i ogledalo zdravlja te je to i poruka koju polaznicima/cama želi prenijeti voditeljica radionica, profesorica Iva Pintarić.

U radionicama polaznici/e će osvijestiti važnost urednih noktiju za zdravlje i podizanje samopouzdanja ali i informirati se o programima Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb. Na poticajan i kreativan način naučit će kako svaki svoj nokat učiniti posebnim, jedinstvenim i drugačijim. Da bi  polaznicima/cama druženje bilo zabavnije, pripremu nokta i lakiranje kao i vježbanje pravilnog lakiranja i jednostavno ukrašavanje noktiju radit će u paru.

Radionice su dio programa Veselo, kreativno ljeto na Prekrižju i projekta Ribnjak te zove.

Programi su financirani kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu.

 

O voditeljici

Iva Pintarić je diplomirala na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je magistra edukacije biologije i kemije. Zaposlena je u Obrtničkoj školi za osobne usluge Zagreb kao nastavnica biologije i kemije, strukovnih predmeta pedikerima i kozmetičarima. Također, profesorica je biologije i kemije u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, gdje često surađuje sa Zoološkim vrtom Grada Zagreba.

Za vrijeme studija vodila je STEM radionice iz biologije u Gimnaziji Čakovec te radionice iz biologije i kemije u VI. Osnovnoj školi Varaždin. Nadalje, sudjelovala je u organizaciji i vođenju Noći biologije te Smotri Sveučilišta u Zagrebu predstavljajući Biološki odsjek.