Obilježavanje Svjetskog dana pozdrava

Facebook

Svake se godine 21. studenoga u svijetu obilježava Svjetski dan pozdrava. Ideja je prvi put ostvarena 1973.godine kada su Brian i Michael McCormack odlučili poslati poruku svjetskim vođama da je za rješavanje sukoba bitna međuljudska komunikacija, a ne sila i rat.
Samo naša lijepa riječ, osmijeh i pozdrav mnogim ljudima mogu uljepšati dan. Svima je poznata poslovica „Lijepa riječ otvara sva vrata“.

Zbog novonastalih životnih okolnosti potaknutih pandemijom virusa COVID – 19 važno je biti povezan s drugim ljudima, što se naročito odnosi na ranjive skupine građana koje su njome najviše pogođene.
20. studenoga 2020. godine kroz projekt Kreativni otisak Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za autizam pridružuju se obilježavanju Svjetskog dana pozdrava.

Putem online-platforme Zoom odrasli korisnici Centra za autizam smješteni u životnim zajednicama Jelkovec, Dvorničićeva i Dubrava zajednički će sudjelovati u plesnoj inkluzivnoj radionici DanceAbility pod umjetničkim vodstvom plesačice Helvecije Tomić.
Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2020. godinu.