Online božićne likovne radionice u Centru za autizam

Facebook

Zbog pojave COVID-a 19 kod pojedinih korisnika Centra za autizam, ne možemo održati tradicionalnu božićnu likovnu radionicu u prostoru Centra mladih „Ribnjak“.

Kako bi odraslim korisnicima Centra za autizam uljepšali ovogodišnje nadolazeće blagdane i zimske radosti, za njih smo u razdoblju od 20. prosinca 2021. do 23. prosinca 2021. organizirali prigodne online likovne radionice. Autorica radionica i metodskih uputa za profesore defektologe i edukacijske rehabilitatore je umjetnica Eva Herceg.

Osobe s autizmom će uz pomoć svojih profesora kreirati vlastite božićne čestitke u tehnici kolaža, koristeći se pozitivom i negativom kao likovnim elementom izražavanja. Kada se govori o božićnom uređenju domova i zajedničkih prostorija neizostavne su kuglice za bor. U našoj likovnoj radionici polaznici će kuglice od stiropora moći oslikati akrilnim bojama, ljepilom sa šljokicama ili metalnim flomasterima. Suhe kuglice ukrasit će se pomponima, sitnim kolaž papirom ili šarenim tkaninama. Također, izrađivat će božićne dekoracije i motive u tehnici glinamola, oslikavajući ga i dodatno ukrašavajući.

Mi im u blagdanskom ozračju i raspoloženju želimo osmijeh na licu i radost u likovnom procesu stvaranja.

Likovne radionice su dio projekta Kreativni otisak kojeg zajednički provode Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za autizam.

Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.