Park Art Festival – PAF predstavlja radio-predstavu «Soundtrack za film koji nije snimljen» i koncert «Seed Holdena»

Facebook

Već tradicionalno program Centra mladih «Ribnjak», Park Art Festival, služi kao platforma različitih oblika umjetnosti. Ove godine u goste nam dolazi radio-predstava «Soundtrack za film koji nije snimljen» uz koncert «Seed Holdena». Radio-predstava  i koncert će se održati 10.6.2021. godine, na terasi Centra mladih «Ribnak» od 20 sati koncertom, te produkcijom od 20:30 do 21:30. Molimo vas da zbog epidemioloških mjera i nužne procedure dođete 10-15 minuta ranije.

 

Više o radio-predstavi:

 

SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN

 

‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ je glazbeno–poetski street movie. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.

 

Ovaj kazališno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtracka za film koji nije snimljen se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz  publike koja nasmiješena napušta prostor.

– Darko Rundek

 

Soundtrack za film koji nije snimljen“ 

je strah od puno stvari, ali najviše strah od ljubavi. 

 Ona je breme od trenutka kad se dogodi, a još veće kad se bez nje ostane.

  • Zoran Stajčić, Ravno do dna

 

Tekstovi: Nenad Marić aka Kralj Čačka, Nina Bajsić

Glazba: Nenad Marić, Marko Marić, Nina Bajsić, Dino Brazzoduro

Soundscape: Dino Brazzoduro i Lana Deban

Dodatni glasovi: Lela Margitić, Ljubica Letinić, Mirjana Radulović & Brada, Pavle & Zvonka Brazzoduro 

Produkcija: Katarina Grgić za RadioTeatar (Zagreb)

 

Koncert SEED HOLDEN

RadioTeatar predstavlja novog suradnika u svojim redovima. “Seed Holden” je valpovački kantautor Ljudevit Ivić s trenutnom adresom u Berlinu. Otkako mu je u proljeće 2020.  izašao treći studijski album “Soldier On” – ovo je prvi Seedov  nastup u Hrvatskoj.

 

Seed najčešće nastupa solo, ponekad s bendom, ali suština njegove glazbe uvijek je ista –

atmosferični, opuštajući i melankolični americana / folk inspiriran širokim svijetom i

pričama ljudi koji njime lutaju.

 

Album  “Soldier On” je do sada dobio niz pozitivnih kritika  u Hrvatskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Seed Holden je inače redovito  nastupao u Irskoj, Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj, a 2019. je tijekom četiri uspješne turneje obišao Poljsku uzduž i poprijeko.

 

Program Park Art Festival je financiran sredstvima Grada Zagreba 2021. godine.