Pjeva mi se pjesma: Pocoloco ORKESTRA

zagrebačka premijera i donatorska večer

nedjelja, 10. 12. 2017. od 17 h,

@ Centar mladih Ribnjak

večer dobre vibre – glazbe, plesa i darivanja

Teatar Poco Loco, Centar mladih Ribnjak i Humanitarna organizacija Dora pozivaju vas na druženje uz glazbu i ples na predstavi-koncertu za najmlađe i sve ostale!

Ulaz besplatan! Donacije dobrodošle!

Donacije mogu biti novčane ili materijalne – igračke, knjige, slikovnice ili pribor za pisanje i crtanje!
U suradnji s Humanitarnom organizacijom Dora, donacije su namijenjene siromašnim mnogočlanim obiteljima s djecom.

Rezervacija ulaznica do 8. 12. 2017. na teatarpocoloco@gmail.com, 091 2543160, 01 4814734.
Ulaznice se podižu 30 min prije početka predstave na blagajni Centra mladih Ribnjak.

Teatar Poco Loco, teatarpocoloco.hr
Centar Mladih Ribnjak, www.cmr.hr
Humanitarna organizacija Dora, www.dora.hr

O predstavi:

Pjeva mi se pjesma / ORKESTRA POCOLOCA

Redateljica i dramaturg: Renata Carola Gatica

Tekst, glazba i aranžman: Teatar Poco Loco

Izvode: Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Maja Katić (vokali); Ivana Đula (udaraljke); Davorka Horvat (harmonika, cahon, gitara); Vera Pfaff (truba)

Kostimografija i rekviziti: Renata Carola Gatica i Florencia Troisi

Trajanje: 45 minuta

Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta. Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, vuk, tri praščića, vještica (arhetip iz gotovo svih bajki), Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama. Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o emptiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu. Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl. Poanta koncerta je i poticanje čitanja kod najmlađih, kao temelja za poticanje mašte i kreativno izražavanje.
Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališno glazbene čarolije.