Plesnjak uz šlagere

Obilježavanje Svjetskog dana plesa u Domu Sveti Josip

Međunarodni dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. Ove godine međunarodnu poruku je uputila Yang Liping, plesačica i koreografkinja iz Kine. Za umjetnicu je ples sredstvo komunikacije sa svijetom i usko je povezan s prirodom i životom.

UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

U skladu s hrvatskom porukom autora Tomislava Petranovića: „Ples je sreća….i zato plešite!“, u srijedu, 26. travnja 2023. od 11 do 12 sati za korisnike/ce Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb organiziramo događanje Plesnjak uz šlagere.

Događanjem se pridružujemo obilježavanju Svjetskog dana plesa.

Gosti programa su umjetnici Ivana Starčević i Matija Antolić, koji će u duetu izvesti repertoar popularnih i omiljenih šlagera: Slatka mala Marijana, Blijedi mjesec, Noćas ću, Ja ljubim, Golubovi, Tiho plove moje čežnje, Prolazi sve.

Uz umjetnike u programu sudjeluje Plesna skupina Ritam Doma, čiji su članovi/ice korisnici/e Doma Sveti Josip.

 

O UMJETNICIMA

Ivana Starčević je pjevačica i glumica koja dugi niz godina djeluje na glazbenoj sceni.U kazalištu je igrala u mjuziklima i predstavama za djecu i odrasle; Kosa, Aida, Ljepotica i zvijer, samo su neke od njih. Najzapaženiju ulogu ostvarila je u nagrađivanoj predstavi Kauboji po kojoj je snimljen i film i koja je odigrana više od 500 puta.

Upravo u predstavi Kauboji igrala je s talentiranim pjevačem i multiinstrumentalistom, Matijom Antolićem, koji je nagrađen Porinom za svoje albume duhovne glazbe, osim što je i u kazalištu kao autor glazbe izrazito aktivan.

Njih dvoje otada često surađuju na kazališnim projektima, a unatrag godinu dana koncertno nastupaju kao duo.

 

Aktivnost je dio projekta Jednaki u kulturi  kojeg u partnerstvu provode Centar mladih „Ribnjak“ i Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb. Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu.

Facebook