Program ljetnih školskih praznika

Facebook

Od 27. lipnja do 15. srpnja 2022. godine svaki radni dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati Centar mladih Ribnjak organizira PROGRAM LJETNIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA za djecu osnovnoškolske dobi.

Program sadrži 30 termina za 12 raznovrsnih edukativnih i kreativnih radionica koje kreira 12 stručnih voditelja: ČAROLIJA FILMA, BOJE I NITI, LUTKA MI JE PRIJATELJ, KREATIVNI DNEVNIK, GLAZBENA RADIONICA  OBLIKOVANJE FIMO-MASOM, MOĆ AFRIČKIH BUBNJEVA, PRIŠIVAONICA, „ZELENI KLIK“ I PRIJATELJI PRIRODE, OD LUTKE DO PRIČE, TEHNIKA DJECI, KREATIVNI PLES

Program je podržan sredstvima Grada Zagreba.

Sve radionice su besplatne. 

Obavezna prijava na: ksenija.rozman@cmr.hr ili 091/4814 7332

З 27 червня по 15 липня 2022 року кожного робочого дня з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 Молодіжний центр Рібняк організовує: ПРОГРАМУ ЛІТНІХ ШКІЛЬНИХ КАНІКУЛ для дітей молодшого шкільного віку.

Програма містить 30 годин для 12 різноманітних навчально-творчих майстерень, створених 12 професійними керівниками.
(БЕЗКОШТОВНО для користувачів) МАГІЯ ФІЛЬМУ, КОЛЬОРИ ТА НИТКИ, ЛЯЛЬКА МІЙ ДРУГ, ТВОРЧИЙ ЩОДЕННИК, МУЗИЧНА МАЙСТЕРНЯ FIMO-MASS ДИЗАЙН, СИЛА АФРИКАНСЬКИХ БАРАБАНІВ, ШВЕЙНА МАЙСТЕРНЯ,«ЗЕЛЕНИЙ КЛІК» ТА ДРУЗІ ПРИРОДИ, ВІД ЛЯЛЬКІ ДО КАЗКИ,ТЕХНІКА ДІТЯМ, ТВОРЧИЙ ТАНЕЦЬ

Програма реалізується за підтримки міста Загреба.

Обов’язкова попередня реєстрація на: ksenija.rozman@cmr.hr або 091/4814 733

 

27. 6.

10-12 BOJE I NITI Фарби та нитки

17-19 MOĆ AFRIČKIH BUBNJEVA Сила африканських барабанів

28. 6.

10-12 Glazbena radionica МУЗИЧНА МАЙСТЕРНЯ

17-19 Tehnika djeci Техніка дітям

29. 6. 

10-12 Kreativno plesanje Творчі танці

17-19 Boje i niti Фарби та нитки

30. 6. 

10-12 ZELENI KLIK – Prijatelji prirode ЗЕЛЕНИЙ КЛІК – Друзі природи

17-19 Kreativno plesanje Творчі танці

1. 7.

10-12 ZELENI KLIK – Prijatelji prirode ЗЕЛЕНИЙ КЛІК – Друзі природи

17-19 Kreativno plesanje Творчі танці

4. 7.

10-12 Glazbena radionica МУЗИЧНА МАЙСТЕРНЯ

17-19 Tehnika djeci Техніка дітям

5.7.

10-12 Boje i niti Фарби та нитки

17-19 Od lutke do priče Від ляльки до казки

6.7.

10-12 Glazbena radionica МУЗИЧНА МАЙСТЕРНЯ

17-19 Lutka mi je prijatelj Лялька мій друг

7.7.

10-12 Moć afričkih bubnjeva Сила африканських барабанів

17-19 Lutka mi je prijatelj Лялька мій друг

8.7.

10-12 Modeliranje fima Кіномоделювання

17-19 Kreativni dnevnik Творчий щоденник

11.7.

10-12 Modeliranje fima Кіномоделювання

17-19 Lutka mi je prijatelj Лялька мій друг

12.7.

10-12 Čarolija filma Магія фільму

17-19 Čarolija filma Магія фільму

13.7.

10-12 Čarolija filma Магія фільму

17-19 Čarolija filma Магія фільму

14.7.

10-12 Kreativni dnevnik Творчий щоденник

17-19 Prišivaonica Швейна майстерня

15.7.

10-12 Moć afričkih bubnjeva Сила африканських барабанів

17-19 Kreativni dnevnik Творчий щоденник

 

 

BOJE I NITI

Izrađivat ćemo dekorativne i uporabne predmete uz pomoć tekstila i pređa. Istraživat ćemo i primjenjivati neke od osnovnih likovnih elemenata inspirirajući se radom poznatih umjetnika kao što su Picasso, Cezanne, Kandinsky, Klee, Rothko i dr.

VODITELJICA: Barbara Jugovac

MODELIRANJE FIMA

RADIONICA će i ove godine polaznike provesti kroz zanimljive, kreativne mogućnosti fimo-mase. Spretne dječje ruke vođene maštom oblikovat će različite ljetne motive u tehnici millefiori te izraditi originalne perlice od kojih će zatim izrađivati ljetni nakit. Osim perlica za nakit, oblikovati ćemo figurice od kojih će djeca moći izraditi držače za fotografije ili magnete za hladnjak.

VODITELJICA: Tanja Skiba

GLAZBENA RADIONICA

Radionica je koncipirana tako da se kroz zajedničko muziciranje svaki polaznik potiče na slušanje ne samo sebe, već i na ostale svirače kako bi se stvorila željena sinergija grupnog sviranja.

Poseban će naglasak biti stavljen na osvještavanje osjećaja za ritam kao i stvaranja vokalnih višeglasja.

VODITELJ: Nikša Marinović

LUTKA MI JE PRIJATELJ

Polaznici radionice upoznat će se s vrstama lutaka (ručna, štapna, stolna, marioneta) te i sami naučiti napraviti vlastitu: ručnu ginjol-lutku. Kroz igru i maštu upoznat će se i sa zakonitostima lutkarstva i lutkarskog izražavanja kao i osnovama animacije lutke koju će sami izraditi. Možda će pronaći odgovore na pitanja što i tko sve može biti lutka? Svijet lutkarstva polaznicima će približiti akademska glumica i lutkarica Mirna Ostrošić.

MOĆ AFRIČKIH BUBNJEVA

Glazba može vrlo snažno utjecati na naše osjećaje, raspoloženje i ponašanje. Sam Bushara, voditelj radionice navodi da je ritam „materinji jezik“ svih ljudi neovisno o zemljopisnoj udaljenosti. Ritam služi kao sredstvo povezivanja među ljudima različitih kultura, rasa, dobi.  Da je to uistinu tako, osvjedočit će se  djeca, polaznici radionice u kojoj će se sprijateljiti s moći đembe-bubnjeva.

VODITELJ: Sam Bushara

MOJ KREATIVNI DNEVNIK

O čemu razmišljaš, što voliš, što želiš? Ljetni praznici su savršeno vrijeme za početak pisanja kreativnog dnevnika! Kroz 3 radionice napravit ćeš nekoliko lijepo dizajniranih stranica koje će biti odraz tvoje osobnosti. Razgovarat ćemo, malo pisati, a dobit ćeš i inspiraciju za pregršt tema kroz koje dalje možeš  istraživati sebe, vježbati i usavršavati svoje vještine, na kreativan i zanimljiv način! Najbolje bi bilo da poneseš neki svoj lijepi rokovnik, po mogućnosti bez linija ili s točkicama. Možeš doći i praznih ruku – ali obavezno otvorenog srca! Radionica je namijenjena djeci i mladima, svima koji znaju i vole pisati, razmišljati i biti kreativni!

VODITELJICA: Martina Nemet

OD LUTKE DO PRIČE

Izrađivat ćemo jednostavnu ručnu lutku u raznovrsnim tehnikama da bismo stvarali likove koji će nam omogućiti   druženje,   međusobno upoznavanje i vođenje dijaloga. 

VODITELJICE: Kruna Tarle Šnajder i Goranka Moćnik Puceković

KREATIVNO PLESANJE

Sadrži niz istraživačkih zadataka za koje nije potrebno plesno predznanje, a uključuje i vježbe zagrijavanja i istezanja te osvještavanja pojedinih dijelova tijela u odnosu na cjelinu te na prostor.

Svaki plesno-istraživački zadatak popraćen je kratkom razmjenom iskustava. Dugo smo sjedili u školskoj klupi pa je došlo vrijeme za gibanje! Istraživački zadaci su osmišljeni kako bismo se povezali, naučili snalaziti u prostoru te usvojili neka nova plesna znanja koja nam mogu poslužiti u svakodnevnom životu, kroz igru. Ali najvažnije od svega je da se zajednički zabavimo.

VODITELJICA: Ivana Vojnić Vratarić

PRIJATELJI PRIRODE

 Na prvoj radionici uz kombinaciju tehnike gline te šumskog materijala (cvijeće, lišće, drvca) kreirat ćemo vile, vilenjake i razna šumska bića. 

Cvjetne vile žive u krošnjama drveća, livadama i vrtovima. Šumski vilenjaci pomažu im da se brinu o biljkama i cvijeću, da uz puno sunca narastu zdrave i jake. 

Koristeći prirodne materijale učit ćemo o različitim ljekovitim biljkama, karakteristikama i simbolici cvijeća. Dizajnirat ćemo vilinske haljine od cvijeća i igrati se kreirajući maštovite svjetove.

 

Na drugoj radionici upoznat ćemo društvenu igru NAUČIMO RECIKLIRATI u kojoj se može naučiti o važnosti recikliranja, brige o ekologiji i okolišu. Ova igra će pomoći djeci da steknu tu naviku od najranije dobi. Od recikliranog materijala sami stvaramo svoju igru

VODITELJICA: Ivana Gucek iz Udruge „Zeleni klik“

PRIŠIVAONICA

Djeca će na Prišivaonici pomoću šablone meduze šivati materijale raznih uzoraka, te dodavanjem ukrasnih traka i „ciferšlusa“ stvoriti personalizirani privjesak. Naučit ćemo i ponoviti osnove ručnog šivanja, dodavanja gumbića i sličnih dodataka, te dodati privjesku trodimenzionalnost uz pomoć postavljanja punila u središte veselih i šarenih meduza. Cilj radionice je pokazati najmlađima da stari zanati mogu biti itekako zanimljivi i kreativni.

VODITELJICA: Nikolina Holjak

ČAROLIJA FILMA

Kako i zašto filmovi nastaju? Kako razvijamo filmsku priču i scenarij? Što je sve film i kakvi sve filmovi postoje?

Na ovoj radionici učimo o filmskom procesu kroz razne primjere i vježbe te naposljetku praktičnu realizaciju u kojoj upoznajemo svijet kroz “oko” kamere.

Program:

Prvi dan – upoznavanje i diskusija o filmskoj povijesti i teoriji

Drugi dan – Braća Lumiere – gledanje prvih filmova i primjera, analiza te snimanje opservacijske vježbe.

VODITELJICA: Paula Skelin

TEHNIKA DJECI

Na prvoj radionici izrađivat ćemo predmete u obliku šestinskog kišobrana i aviona dvokrilca.

Na drugoj radionici  svatko će moći izraditi svoj model kataramana – jedrilice.

VODITELJ: Branko Gelenčer