Program školskih praznika - Centar mladih Ribnjak

PROGRAM PROLJETNIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA

Proljetni praznici vrijeme su za kreativnost, aktivni odmor i novu energiju! 

Prijavite svoje školarce na BESPLATNE kreativne radionice koje se održavaju svakog dana od 2. do 5. 4. od 10 do 12 sati u Centru mladih Ribnjak. 

Zabava i radost su zagarantirani!

 

UTORAK, 2.4., 10-12 sati, za djecu od 9 do 14 godina

RADIONICA POP-UP ILUSTRACIJA

Stvori svoju prvu po-up ilustraciju! Radionica kreće kratkim uvodom u vrlo zanimljivu povijest pop-up ilustracija, te u osnovne elemente njihova konstruiranja. Nakon zajedničke razrade skice, izradit ćemo svoj prvi proljetni pop-up cvijet, pticu, kukce. Vi ih kreirate, pripremate, oblikujete, pa jedan, dva, tri, one iskaču! Radionicu vodi umjetnica Tena Letica, ilustratorica i paper engineer.

SRIJEDA, 3.4., 10-12 sati, za djecu od 9 do 14 godina

RADIONICA PRESKAKANJA VIJAČE – IGRA I TRENING U JEDNOM!

Bilo da se radi o preskakanju vijače u paru, grupi, samostalno ili dok vam prijatelji drže krajeve složit ćemo se da je ovo nezaobilazna aktivnost svakog djetinjstva.

Uz poboljšavanje izdržljivosti i snage, ravnoteže, koordinacije ruku, noga i očiju, preskakanje vijače može pomoći djeci da razviju osjećaj za ritam i tempo. Krenimo u hop-hop priču s velikim zaljubljenikom u ovu aktivnost Hüseinom Semihom Adigüzelom i otkrijmo na koje se sve maštovite načine vijača može preskakati i kako se može plesati s vijačom na različitu glazbu.

ČETVRTAK, 4.4., 10-12 sati, za djecu od 7 do 14 godina

STVARAJMO BEND ZAJEDNO!

Možemo li stvoriti bend u dva sata? Naravno da možemo i to uz renomiranog glazbenika Stanislava Kovačića. Stanislav će polaznike uvesti u svijet zvuka i glazbe usmjeravajući ih na vještinu slušanja, a potom će zajedno ozvučiti stvari oko sebe, oživiti zvukom tekst instrumentima, šuškalicama, bubnjevima i ostalim, naizgled nijemim stvarima koje nalazimo oko sebe. Slobodno donesite na radionicu vlastiti instrument ukoliko želite na njemu svirati.

Prethodno znanje i iskustvo sviranja instrumenata nije potrebno!

PETAK, 5.4., 10-12 sati, za djecu od 7 do 14 godina

RADIONICA ŽONGLIRANJA

Petak je rezerviran za pravi show! Upoznajmo se sa žonglerskim rekvizitima i naučimo osnove žongliranja uz klaunske igre i pravi timski rad. I bez prijašnjeg iskustva, zabavljajmo se, žonglirajmo, učimo i klaunirajmo se uz umjetnika-žonglera Ratka Bokića.

Za sve radionice obavezna je prijava na e-mail: marija.simokovic.sikavica@cmr.hr najkasnije 24 sata prije održavanja radionice.

U prijavi navedite:
  • RADIONICU NA KOJU PRIJAVLJUJETE DIJETE
  • IME I PREZIME DJETETA
  • DOB DJETETA
  • IME I PREZIME RODITELJA ILI SKRBNIKA I BROJ MOBITELA

Broj prijava je ograničen.