Zadovoljstvo nam je pozvati na radionicu koja se ove godine, uz radionice organizirane u SAD-u ( DePauw University), Južnoafričkoj Republici ( University of Pretoria) i Australiji (National Institute for Dramatic Arts) održava i u Zagrebu, u Centru mladih Ribnjak od 17. – 19. lipnja. Radionica je nastala u suradnji Lessac Training and Research Institute®, Akademije primijenjenih umjetnosti (Sveučilište u Rijeci), Centrom mladih Ribnjak i Umjetničkom organizacijom Clou.

Lessac Kinesensic Trening® je organski i kreativan, holistički pristup razvoju glasa i pokreta kojeg je osmislio Arthur Lessac, jedan od vodećih učitelja glasa, govora i pokreta. Povezujući misaone, tjelesne i emocionalne elemente ljudskog djelovanja, te potičući osjetilnost i osjećajnost, ovaj pristup oslobađa sve skrivene potencijale ljudskog glasa, govora i pokreta u izvedbenim umjetnostima, plesu i javnom nastupu. Također, uspješno se primjenjuje i u vokalnoj terapiji (Lessac – Madsen Resonant Voice Therapy). Primjenjujući svoj jedinstveni simbolički fonemski sustav, koji je do sada s engleskog prilagođen na nekoliko svjetskih jezika (Afrikaans, Tswana, portuglaski i hrvatski), pomaže jasnoći govora neovisno o jezičnim različitostima i specifičnostima.

Radionica je namijenjena onima koji studiraju glumu ili se profesionalno bave glumom, režijom, pjevanjem, vokalnom terapijom, komunikologijom, psihologijom, dramskom pedagogijom i svima koji se bave javnim nastupom te pristupaju interdisciplinarno i kreativno pristupaju svom radu. Voditeljice radionice su prof. Deborah Kinghorn (Lessac Master Teacher, University of New Hampshire, Department of Theatre and Dance i doc. Valentina Lončarić (Lessac Certified Trainer, Akademija primijenjenih umjetnosti, Studij Glume i medija).
Radionica će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kotizacija za radionicu je 1200 KN, a za studente 600 KN. Prijavu s kratkim životopisom i motivacijskim pismom, zaključno do 15. lipnja, molimo poslati na:lessaccroatia@gmail.com Za sve upite o načinu plaćanja, rasporedu radionice i ostalim informacijama također možete pisati na istu email adresu.

Više informacija o Lessac Institutu možete pronaći na stranici ovdje , a o samoj radionici na pozivu kreiranom na Facebook stranici.

Veselimo se Vašem dolasku!