Virtualna izložba - 'Ribnjak u vremeplovu'

Dragi naši sugrađani,

prije godinu dana Centar mladih “Ribnjak” obogatio je park zanimljivom izložbom o povijesti parka Ribnjaka. Posjetitelji su mogli prošetati uz zgradu Centra mladih i naučiti više o prošlosti parka, ali i gradske četvrti u kojoj žive ili kroz nju prolaze. Kada smo tada postavljali izložbu, nitko od nas nije mogao ni zamisliti da će se desiti globalna pandemija COVIDA-19, a niti da će Zagreb i okolicu pogoditi najrazorniji potres u posljednjih sto četrdeset godina. Posljedice potresa osjećaju i svi stanovnici naše i susjednih gradskih četvrti, posebno oni starije životne dobi. Zbog novonastalih okolnosti i preporuka nadležnih institucija da ostanemo u svojim domovima, htjeli smo vam uljepšati ova teška vremena i za vas smo izložbu pripremili u virtualnom izdanju.

Stoga vas pozivamo, ukoliko do sada niste vidjeli ovu vrijednu izložbu ili je želite pogledati još jednom, da to učinite kroz virtualni pogled. Izložba je nastala u suradnji ustanove s povjesničarkom umjetnosti, dr.sc. Snješkom Knežević, koja je ujedno i autorica izložbe. Nadajući se da ćete izložbu uskoro moći vidjeti i “uživo” u parku Ribnjaku, želimo vam puno sreće i zdravlja i do skorog viđenja u Centru mladih Ribnjak!

Vaš centar za kulturu

Zbog izrade stranice – Virtualna izlozba ‘Ribnjak u vremeplovu’ može doći do poteškoća u praćenju stranice. Ispričavamo se.