SEFF – Smaragdni Eco Film Festival

Facebook

Trinaesto izdanje SEFF-a, Smaragdnog eko film festivala održat će se 21. lipnja 2020.godine u Zagrebu. Riječ je o partnerstvu organizatora EKS-a, Ekološko – kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice i Centra mladih Ribnjak iz Zagreba. Kako su većina svjetskih festivala otkazana zbog svjetske zdravstvene krize uzrokovane korona virusom, organizator i selektor festivala Daniel Pavlić ipak je odlučio raspisati natječaj za prijem filmova te nakon žiriranja proglasiti najbolje filmove u četiri ovogodišnje kategorije. Dakle, ove godine neće biti međunarodnog festivalskog tima koji biciklima obilazi ruralna i urbana područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine kako bi prikazali filmove, nego ćemo najbolje filmove festivala virtualno prikazati putem interneta na stranicama Centra mladih Ribnjak. Kategorije su sljedeće: kratkometražni, dugometražni, animirani film uz posebnu kategoriju dječjeg ekološkog edukativnog filma.
Ove godine međunarodni žiri čine: Rachel Caplan (USA), Juliana Paniagua (Kolumbija), Jaume Quiles (Španjolska) te Ruriko Uzu (Japan).
Rachel Caplan – osnivačica i izvršna direktorica San Francisco Green Film Festivala, koji je pokrenula 2011.godine. Rachel ima iskustvo preko dvadeset godina rada u filmskoj industriji uključujući međunarodne filmske festivale u Edinburghu, Londonu i San Franciscu i kao publicist bavi se međunarodnim kazališnim kampanjama za Paramount, Universal i DreamWorks. Pokretačica je i 1. londonskog festivala zelenog filma, a magistrirala je na filmskom i televizijskom studiju na Britanskom filmskom institutu (BFI). Članica je BAFTA-e.
Juliana Paniagua – osnivačica, generalna producentica i umjetnička direktorica na Festiver Barichara Festivalu zelenog filma. Nakon studija modnog dizajna, filmskog make-up i produkcijskog dizajna, pokrenula je, zajedno sa svojom obitelji, prvi i najveći festival ekološkog filma u Kolumbiji, te nastavila produkcijsku karijeru na ostalim događajima kao što su festivali kratkog filma, audiovizualna tržišta i sajmovi dizajna u Medellínu.
Jaume Quiles – utemeljitelj je i direktor, zajedno s Albertom Gutiérrezom, Rural Film Festivala u Španjolskoj, međunarodnim putopisnim filmskim festivalom vezanim za ruralni svijet, ekologiju, održivost i prirodne te kulturne resurse. Sa samo četrnaest godina Quiles započinje svoj rad u vizualnim medijima snimajući više od dvadeset kratkih filmova. Njegova prva ekološka animacija „Chiripajas“, u suradnji s ruskom animatoricom Olgom Poliektovom, postigla je više od dvjesto selekcija na međunarodnim festivalima među kojima se ističe Međunarodni festival kratkog filma „Oberhausen“. Film je osvojio sedamnaest nagrada na svjetskim festivalima.
Ruriko Uzu – osnivačica i direktorica Green Image film festivala u Japanu. Ruriko je također i direktorica EARTH VISION -Tokyo Global Environmental Film Festivala, najstarijeg međunarodnog festivala ekološkog filma u Aziji osnovanog 1997.godine. Diplomirala je na Sveučilištu „Tsukuba“ Međunarodne odnose. Bavi se azijskim filmovima o okolišu već osamnaest godina. Doprinijela jei osnivanju novog festivala ekološkog filma u Koreji (Festival zelenog filma u Seulu) i Tajvanu 2004. godine.
Vizual 13. izdanja ovog jedinstvenog ekološkog filmskog festivala izradit će Dubravko Mataković, ilustrator i crtač stripova.

Filmovi se mogu prijaviti u četiri kategorije do 1. svibnja 2020. na web-stranici https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival, a selektirani filmovi bit će objavljeni sredinom lipnja. Najbolji filmovi će dobiti plakete festivala te će 21.lipnja 2020. biti proglašeni u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije moguće je javiti se na Danielov e-mail: kaos_hr@yahoo.com

jury copy
66652245_1399036900248399_4743010561967521792_o

Bilo jednom na Ribnjaku

EKOLOŠKA RENESANSA – vrtlarska radionica

EKOLOŠKA RENESANSA Klimatske promjene, održivost, bioraznolikost, regenerativnost, ekološki otisak… Sve češće čujemo za ove pojmove, a rijetko imamo priliku saznati što se sve krije iza

TJEDNI RASPORED od 15.4. do 21.4.2024.

TJEDNI RASPORED | 15.4.-21.4. PONEDJELJAK, 15.4. 17.15 – 19.00 RITMIKA I PLES Plesna radionica Centra mladih Ribnjak za djecu predškolske i školske dobi uporište pronalazi u