Skriveni svijet drveća u parku Ribnjak

Facebook

Kako od jedne sićušne sjemenke drvo naraste do visine od nekoliko desetaka metara? Što su staništa drveta? Zašto u jesen pada lišće i kako mijenja boju? Koliko dugo drveće uopće živi? Kako ono dobiva svoju hranu? Ima li drveće djetinjstvo, mladost, srednju dob i starost? Koji je značaj drveća i bilja u klimatskim promjenama? Zašto je važna zaštita okoliša?

Zbog čega je park Ribnjak zaštićeno područje Grada Zagreba i spomenik parkovne arhitekture?

Sve su to pitanja na koja će učenici/e III.a razreda Osnovne škole Miroslava Krleže saznati odgovore 17. studenoga 2022., sudjelujući od 10 do 12 sati u edukativnoj  radionici Ciklus drva i u popratnoj likovnoj radionici tehnike frotaža – uzimanja otisaka struganjem grafita.

Na kreativan način će upoznati oblike i teksture različitog lišća drveća koje obitava u parku u njihovom neposrednom susjedstvu, a posredstvom mašte i igre stvorit će svoju malu trajnu prirodnu oazu na papiru.

 

Voditelji radionica su Darjan Prugovečki, magistar inženjer urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša i umjetnica Eva Herceg, magistra edukacije likovne kulture.

Aktivnosti su dio projekta KulTura prirodu fura kojeg zajednički provode Centar mladih „Ribnjak“ i Artistress, obrt za umjetničko stvaralaštvo.

Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu.