Sveti Nikola – Kreativni otisak u Knjižnici Jelkovec

Facebook

Prosinac je mnogima najčarobniji mjesec u godini, mjesec blagdana i darivanja. Početak prosinca obilježava blagdan Svetog Nikole, jedan od najdražih i najzanimljivijih blagdana. Najviše mu se vesele djeca koja noć uoči blagdana na prozoru s nestrpljenjem ostavljaju očišćene čizmice, cipelice ili čarape ne bi li ujutro u njima pronašli dar. Naravno i zaigrani odrasli se nerijetko međusobno daruju na taj dan.

Kako bismo darovali i razveselili odrasle osobe s autizmom – korisnice Centra za autizam, za njih u utorak, 6. prosinca 2022. od 16:30 do 18:30 u Knjižnici Jelkovec organiziramo radionicu ukrašavanja noktiju. Već dugo je to velika neispunjena želja korisnica Stambene zajednice Jelkovec pod ingerencijom Centra za autizam.

Na poticajan i kreativan način,  uz vodstvo profesorice Ive Pintarić, u okviru radionice naučit će kako svaki svoj nokat učiniti posebnim, jedinstvenim i drugačijim. Da bi polaznicama druženje bilo zabavnije, pripremu nokta i lakiranje kao i jednostavno ukrašavanje noktiju radit će u paru sa svojim profesorima/cama defektolozima.

Aktivnost je dio projekta Kreativni otisak kojeg zajednički provode Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za autizam.

Suradnici u programu su Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb i Knjižnica Jelkovec.

Projekt je financiran sredstvima Grada Zagreba kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu.

O voditeljici

Iva Pintarić je diplomirala na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je magistra edukacije biologije i kemije. Zaposlena je u Obrtničkoj školi za osobne usluge Zagreb kao nastavnica biologije i kemije, strukovnih predmeta pedikerima i kozmetičarima. Također, profesorica je biologije i kemije u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji.

 

foto: kristina paukshtite, pexels