SVJETSKI DAN IZBJEGLICA / Zagreb za sve

Facebook
U 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝘂 𝟭𝟳. 𝗹𝗶𝗽𝗻𝗷𝗮 𝗼𝗱 𝟭𝟲.𝟬𝟬 𝗱𝗼 𝟮𝟭.𝟬𝟬 sati obilježavamo 𝗦𝘃𝗷𝗲𝘁𝘀𝗸𝗶 𝗱𝗮𝗻 𝗶𝘇𝗯𝗷𝗲𝗴𝗹𝗶𝗰𝗮.
 

U Centru mladih Ribnjak i u samom parku Ribnjaku smo pripremili progam besplatnih radionica za velike i male, prezentacija i koncerata.
Dođite i pridružite nam se!

Raspored događanja:

 • 𝟭𝟲:𝟬𝟬 – 𝟭𝟵:𝟯𝟬 
  𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐛𝐞𝐬𝐩𝐥𝐚𝐭𝐧𝐢𝐡 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚:
  afričke maske: Maske imaju vrlo značajnu ulogu u pojedinim dijelovima Afrike. Izrađuju se od različitih materijala poput drva, gline, bakra, kamena. Ukrašavaju se bojama, perjem ili nekim drugim materijalima ovisno iz kojeg podneblja dolaze.

šišanje s Asaadom: Za vašu osvježenu subotnju frizuru možete zahvaliti zlatnim rukama mladića Asaada koji vas čeka u hladu Ribnjaka.

živa glina: Radionica koja relaksira jer rad rukama ima terapeutsko djelovanje. Uz opuštanje kreiraju se trajne uspomene, ali i predmeti od gline.
ukrajinski vjenčići: Radionica izrade cvjetnih vjenčića ili вінок tradicija je koja seže do starih istočno-slavenskih običaja. Cvjetovi, koji se koriste za vijenac su uglavnom svježi, papirnati ili voštani te su pričvršćeni na tvrd papir. Raznobojne, vezene vrpce se obično nalaze na leđima iza vijenca.
storytelling: Radionice storytellinga na temu: “Svi imaju svoju priču, dođite i podijelite svoju s nama”. Radionica je namijenjena mladima i odraslim domaćinima i državljanima trećih zemalja.
degustacija falafela: Radionica “Dijaloška kuhinja – kuhanje s Bahjatom i Shamsom” prilika je da naučite samostalno pripremiti jedno od tradicionalnih arapskih jela u originalnoj sirijskoj kuhinji.
– a𝗿𝗮𝗽𝘀𝗸𝗶 𝗸𝗿𝘂𝗵: Radionicu će voditi žene porijeklom iz Sirije, koje će pripremat arapski kruh, uz prezentaciju načina izrade. Naposljetku, članovi lokalne zajednice imat će priliku degustirati jelo.

𝗢𝗦𝗟𝗜𝗞𝗔𝗩𝗔𝗡𝗝𝗘 𝗭𝗔𝗦𝗧𝗔𝗩𝗘: Kao i prošle godine na radionici slikarstva dio će biti posvećen oslikavanju zastave povodom Svjetskog dana izbjeglica!

 • 𝟭𝟳:𝟬𝟬 
  𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 Centra mirovnih studija i Kazališta potlačenih POKAZ na temu kulturnih prava migranata
 • 𝟭𝟴:𝟬𝟬
  𝗭𝗯𝗼𝗿 𝗗𝗼𝗺𝗮𝗰́𝗶𝗴𝗼𝘀𝘁𝗶
 • 𝟭𝟴:𝟯𝟬 
  𝗖𝗼𝗺𝗺𝗶 𝗕𝗮𝗹𝗱𝗲
 • 𝟭𝟵.𝟬𝟬
  𝐩𝐨𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯 𝐨𝐤𝐮𝐩𝐥𝐣𝐞𝐧𝐢𝐦𝐚 𝗶 𝗱𝗶𝘇𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘇𝗮𝘀𝘁𝗮𝘃𝗲 𝗶𝘇𝗯𝗷𝗲𝗴𝗹𝗶𝗰𝗮
 • 𝟭𝟵:𝟯𝟬 
  𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 𝗢𝗻𝗲 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗱
Ove godine program je, u suradnji s gradskim Uredom za obrazovanje, sport i mlade proširen određenim brojem dodatnih satova likovne i glazbene kulture koje u zagrebačkim osnovnim školama Miroslava Krleže, Isidora Kršnjavog, Ivana Gundulića i Petra Zrinskog provode 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗶 𝗕𝗮𝗹𝗱𝗲 i 𝐒𝐚𝐦 𝐁𝐮𝐬𝐡𝐚𝐫𝐚.
 
𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢:
Centar mladih Ribnjak,
Grad Zagreb – Odjel za promicanje ljudskih prava i civilno društvo
i UNHCR.
U suradnji s Centrom za kulturu dijaloga (CKD), Centrom za mirovne studije (CMS), Isusovačkom službom za izbjeglice (JRS), Inicijativom- centar edukacije, Centrom za kazalište potlačenih POKAZ, Živim ateljeom DK i programom HURTOK – krug povjerenja.
 
Program se održava u sklopu 𝟏𝟎. 𝐓𝐣𝐞𝐝𝐚𝐧𝐚 𝐈𝐙𝐁𝐉𝐄𝐆𝐋𝐈𝐂𝐀𝐦𝐚!
 
ilustracija na plakatu: 𝗝𝗮𝗻 𝗝𝗮𝗳𝗼