Centar mladih Ribnjak Tjedni raspored događanja

TJEDNI RASPORED

od 18.3. do 24.3.2024.

PONEDJELJAK, 18.3.

17.15 – 19.00 RITMIKA I PLES
Plesna radionica Centra mladih Ribnjak za djecu predškolske i školske dobi uporište pronalazi u suvremenom plesu. Poticaj istraživanju pokreta pronalazimo u glazbi i temi koju obrađujemo. Uvažavajući prirodnost ljudskog gibanja te zaigran pristup, potičemo istraživanje novih načina kretanja, razvijamo kognitivne sposobnosti, kreativnost te potičemo ljubav prema svim vrstama umjetnosti. Svijest o svom tijelu, o prostoru i ljudima oko nas istražujemo kroz igru.
Voditeljica: Maja Petani, petanimaja@gmail.com
17.30 – 21.00 zbor, KLINCI S RIBNJAKA
Dječji zbor Klinci s Ribnjaka za djecu predškolske i školske dobi u Centru mladih „Ribnjak“ djeluju već 39. godinu. Izvode zabavnu dječju glazbu domaćih autora te poznate strane pjesme na hrvatskom jeziku.
Voditeljica: Nensi Atanasov Premelč, nensi@cmr.hr
19.30 – 21.00 PRVA STANICA DO ZVIJEZDE
Eksperimentalni program kratkih književnih, filmskih, radijskih i strip formi za srednjoškolce.
Voditelji: Olja Savičević Ivančević, kratka priča, Dora Šustić, scenarij, Ljubica Letinić, radio, Ivan Sikavica, kratki film i Ena Jurov, strip

UTORAK, 19.3.

17.00 – 21.00 DRAMSKI STUDIO
Dramski studio Centra mladih Ribnjak sadrži četiri dramsko-pedagoške skupine za djecu predškolske i školske dobi koje kontinuirano rade i stvaraju kroz školsku godinu. Rad u studiju temelji se na stvaralačkim igrama i vježbama zamišljanja, doživljavanja, promišljanja stvarnosti te scenskih intervencija kroz korištenje scenskog jezika. Obrađuju se i književno-umjetnički tekstovi uz životne situacije (obitelj i škola) u nastojanju da se dobije scenski zanimljiv i životno poučan rezultat.
Voditeljica: Ksenija Rožman, ksenija.rozman@cmr.hr

SRIJEDA, 20.3.

15.00 – 18.00 MAJA RIVIĆ, oaza

OAZA je kolektiv/ansambl za razvoj glazbene improvizatorske i eksperimentatorske zajednice kroz format laboratorija, unutar kojeg se zajednički istražuju i stvaraju nove tehnike, metode i sl. Iskušavamo se u slobodnoj te u organiziranoj improvizaciji.

Voditeljica: Maja Rivić, maja.rivic@gmail.com

17.00 – 19.00 RITMIKA I PLES

Plesna radionica Centra mladih Ribnjak za djecu predškolske i školske dobi uporište pronalazi u suvremenom plesu. Poticaj istraživanju pokreta pronalazimo u glazbi i temi koju obrađujemo. Uvažavajući prirodnost ljudskog gibanja te zaigran pristup, potičemo istraživanje novih načina kretanja, razvijamo kognitivne sposobnosti, kreativnost te potičemo ljubav prema svim vrstama umjetnosti. Svijest o svom tijelu, o prostoru i ljudima oko nas istražujemo kroz igru.

Voditeljica: Maja Petani, petanimaja@gmail.com

17.30 – 21.00 zbor, KLINCI S RIBNJAKA

Dječji zbor Klinci s Ribnjaka za djecu predškolske i školske dobi u Centru mladih „Ribnjak“ djeluju već 39. godinu. Izvode zabavnu dječju glazbu domaćih autora te poznate strane pjesme na hrvatskom jeziku.

Voditeljica: Nensi Atanasov Premelč, nensi@cmr.hr

18.00 – 20.00 UDRI BRIGU NA HEKLANJE

Kukičanje je svojevrsna terapija koncem, gdje svaki pokret igle donosi osjećaj smirenosti. Kroz ovu aktivnost, um se usredotočuje na stvaranje, isključujući brige i stres. Opuštajući ritam kukičanja djeluje kao meditacija, umirujući um i oslobađa napetost, a uz slušanje ploča i audio knjiga može li biti bolje?

Dob: za djecu i odrasle

Voditeljica: Marina Ćurković, marina.curkovic@cmr.hr

ČETVRTAK, 21.3.

16.30 – 21.00 DRAMSKI STUDIO
Dramski studio Centra mladih Ribnjak sadrži četiri dramsko-pedagoške skupine koje kontinuirano rade i stvaraju kroz školsku godinu. Rad u studiju temelji se na stvaralačkim igrama i vježbama zamišljanja, doživljavanja, promišljanja stvarnosti te scenskih intervencija kroz korištenje scenskog jezika. Obrađuju se i književno-umjetnički tekstovi uz životne situacije (obitelj i škola) u nastojanju da se dobije scenski zanimljiv i životno poučan rezultat.
Dob: za djecu predškolske i školske dobi
Voditeljica: Ksenija Rožman, ksenija.rozman@cmr.hr
19.00 PANEL „Rasizam na tapetu: vrste, manifestacije i načini borbe“
Centar za mirovne studije povodom obilježavanja Međunarodnog dana za eliminaciju rasne diskriminacije organizira panel raspravu „Rasizam na tapetu: vrste, manifestacije i načini borbe“ u Dnevnom boravku Centra mladih Ribnjak. Na panel diskusiji govorit će: Oladayo Hamidat Hassan iz Panafričkog društva u Hrvatskoj, Siniša Senad Musić iz Romske organizacije mladih Hrvatske, Emina Bužinkić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose i Nina Čolović iz Srpskog narodnog vijeća. Na panel diskusiji tematizirat ćemo različite vrste rasizma u Hrvatskoj.
Ulaz: slobodan

PETAK, 22.3.

17.30 do 20.00 TEČAJ KERAMIKE NA RIBNJAKU
Pridružite se Tečaju keramike koju Centar mladih Ribnjak provodi u suradnji s Perunovim kolom. Uronite u zemljani svijet i jednu od najterapeutskih aktivnosti na svijetu, a doma ponesite svoj ručni rad. Cilj radionice je napraviti predmet koji ćete moći koristiti u vlastitom kućanstvu.
Tema radionica za ožujak je izrada predmeta iz valjane gline.

Ulaznice: https://bit.ly/4cn3CFB
20.00 TEATAR RUGANTINO, Prijatelji
Predstava je to o promjeni međuljudskih odnosa kroz vrijeme. Kroz vrijeme se talože uspjesi i neuspjesi, traume i zamjeranja što je sve put koji vodi u nerazumijevanje među trojicom prijatelja koji su si jednom bili najbliži.
Ulaznice: https://core-event.co/events/teatar-rugantino-prijatelji-04cd/

SUBOTA, 23.3.

11.00 JAZZERA radionica, Udruga ATOM / Svemir zvuka
TASTE JAZZERA je vokalna radionica na kojoj mogu prisustvovati svi zainteresirani za vokalno usavršavanje kod majstorskog tandema vokalne pedagogije Lele Kaplowitz i Sandre Halužan.
Ulaznice: https://core-event.co/events/vokalna-radionica-taste-jazzera-ae38/
11.00 MATINEJA U ŠLAPAMA
Jutarnja matineja za sve pospanke i pospance ovu subotu dovodi u Centar mladih Ribnjak Glazbenu škola Rudolfa Matza, Odjel za gudače i gitaru i Glazbenu škola Vatroslava Lisinskog, Odjel za gudače.
Ulaz: besplatan
13.00 – 17.00 SO-DO EL SISTEMA
„Sustav Orkestara Djece i Omladine“ – SO DO osnovana je s ciljem provođenja društveno razvojnog glazbenog programa educiranja djece i mladih ljudi putem orkestralnog muziciranja, prema filozofiji, metodoligiji, načelima i modelu „El Sistema“. Osnova filozofije „El Sistema“ je, potaknuti intelektualni, društveni, moralni, duhovni i emocionalni razvoj. SO-DO El Sistema dio su rezidencije Ribnjak u Centru mladih Ribnjak.

16.00 – 18.00 ATELJE NA RIBNJAKU
Crtaj, slikaj, kolažiraj, UŽIVAJ!

Omiljene tematske art-radionice (crtanje, slikanje, kolaž, oslikavanje uporabnih predmeta i nakita). Ponesite sa sobom doma prekrasne unikatne predmete.
Prijave: davorka.androic@gmail.com

20.00 – JAZZERA KONCERT
Ideja i koncept: Sandra Halužan & Lela Kaplowitz
Bend: Joe Kaplowitz, Bojan Skočilić, Antun Profeta
Pjevači: Dorotea Stipić, Dolores Magašić, Ema Kurtović, Ema Tiljak, Emma Kostić, Irena Paulus, Jasna Ožeg, Kristina McFadden, Kristina Šubašić, Ksenija Magašić, Lidija Vrećar Mišćin, Maja Mukavec, Paola Jevtović, Sanja Baljkas Marinić, Tihana Delač Musić, Gabrijela Klepec
Ulaznice: https://core-event.co/events/jazzera-2023-u-zagrebu-2e5f/

NEDJELJA, 24.3.

9.30 – 16.00 Q’ART PARK RIBNJAK – SMANJENJE NEJEDNAKOSTI
Prvo Q’ART okupljanje ove godine bit će u nedjelju 24. ožujka u Parku Ribnjak. U suradnji s Centrom, Projekt Ilice: Q’ART odlučila je oživiti kvart Medveščak. Naziv festivala je SMANJENJE NEJEDNAKOSTI. Očekuju vas brojne radionice u parku, izložba te bogat glazbeni program.
10.30 i 11.30 PRIČA MI SE PRIČA
Priča mi se priča: PRINCEZA I ŽABAC, uzrast: 3+
Razmažena princeza braće Grimm, poljubila je žapca i on se pretvorio u princa! Ali čekajte! Nakon početka, a prije kraja, žabac je želio postati princezin prijatelj. Želio se s princezom družiti, igrati, pjevati, u svemu joj pomoći. Iako je prvo princeza simpatičnom žapcu rekla NEMA ŠANSE, s vremenom je ipak shvatila kako zbog svoje oholosti i tvrdoglavosti ne vidi nečiju pravu ljepotu i dobrotu. Izgled često vara, zato srcem gledaj! – Poručuje Teatar Poco Loco svojim najmlađim gledateljima.
Ulaznice: https://core-event.co/events/prica-mi-se-prica-princeza-i-zabac-aeee/
18.30 – 20.00 AFROBIGS
Uz vodstvo Senegalca Commija Baldea naučite plesati raznolike tradicionalne zapadnoafričke korake i plesove, s posebnim fokusom na kulturne plesova Mandinka naroda.
Voditelj: Commi Balde Kouyate, glazbenaradiona221@gmail.com