TJEDNI RASPORED | 15.4.-21.4.

PONEDJELJAK, 15.4.

17.15 – 19.00 RITMIKA I PLES

Plesna radionica Centra mladih Ribnjak za djecu predškolske i školske dobi uporište pronalazi u suvremenom plesu. Poticaj istraživanju pokreta pronalazimo u glazbi i temi koju obrađujemo. Uvažavajući prirodnost ljudskog gibanja te zaigran pristup, potičemo istraživanje novih načina kretanja, razvijamo kognitivne sposobnosti, kreativnost te potičemo ljubav prema svim vrstama umjetnosti. Svijest o svom tijelu, o prostoru i ljudima oko nas istražujemo kroz igru.
Voditeljica: Maja Petani, petanimaja@gmail.com

17.30 – 21.00 zbor, KLINCI S RIBNJAKA
Dječji zbor Klinci s Ribnjaka za djecu predškolske i školske dobi u Centru mladih „Ribnjak“ djeluju već 39. godinu. Izvode zabavnu dječju glazbu domaćih autora te poznate strane pjesme na hrvatskom jeziku.
Voditeljica: Nensi Atanasov Premelč, nensi@cmr.hr

19.30 – 21.00 PRVA STANICA DO ZVIJEZDE
Eksperimentalni program kratkih književnih, filmskih, radijskih i strip formi za srednjoškolce.
Voditelji: Olja Savičević Ivančević, kratka priča, Dora Šustić, scenarij, Ljubica Letinić, radio, Ivan Sikavica, kratki film i Ena Jurov, strip

UTORAK, 16.4.

17.00 – 21.00 DRAMSKI STUDIO

Dramski studio Centra mladih Ribnjak sadrži četiri dramsko-pedagoške skupine za djecu predškolske i školske dobi koje kontinuirano rade i stvaraju kroz školsku godinu. Rad u studiju temelji se na stvaralačkim igrama i vježbama zamišljanja, doživljavanja, promišljanja stvarnosti te scenskih intervencija kroz korištenje scenskog jezika. Obrađuju se i književno-umjetnički tekstovi uz životne situacije (obitelj i škola) u nastojanju da se dobije scenski zanimljiv i životno poučan rezultat.

Dob: za djecu predškolske i školske dobi
Voditeljica: Ksenija Rožman, ksenija.rozman@cmr.hr

SRIJEDA, 17.4.

NERADNI DAN

ČETVRTAK, 18.4.

16.30 – 21.00 DRAMSKI STUDIO

Dramski studio Centra mladih Ribnjak sadrži četiri dramsko-pedagoške skupine koje kontinuirano rade i stvaraju kroz školsku godinu. Rad u studiju temelji se na stvaralačkim igrama i vježbama zamišljanja, doživljavanja, promišljanja stvarnosti te scenskih intervencija kroz korištenje scenskog jezika. Obrađuju se i književno-umjetnički tekstovi uz životne situacije (obitelj i škola) u nastojanju da se dobije scenski zanimljiv i životno poučan rezultat.

Dob: za djecu predškolske i školske dobi
Voditeljica: Ksenija Rožman, ksenija.rozman@cmr.hr

PETAK, 19.4.

17.30 do 20.00 TEČAJ KERAMIKE NA RIBNJAKU

Pridružite se Tečaju keramike koju Centar mladih Ribnjak provodi u suradnji s Perunovim kolom. Uronite u zemljani svijet i jednu od najterapeutskih aktivnosti na svijetu, a doma ponesite svoj ručni rad. Cilj radionice je napraviti predmet koji ćete moći koristiti u vlastitom kućanstvu.
U travnju ćemo se posvetiti izradi keramike s otiscima bilja, a izrađivat ćemo razne predmete. Predmeti ostaju u Centru te ih n­­­­­akon sušenja i pečenja nosite doma – proces traje otprilike mjesec dana.

Voditelji: Perunovo kolo
Cijena: 20€ po dolasku
Ulaznice: https://bit.ly/3vy0gis

20.00 OSNOVE PRODUKCIJE NEZAVISNE SCENE
Edukativna radionica za umjetnike/ce i kulturne radnike/ce
Predavanje Nine Križan

Rezerviraj besplatnu kartu

SUBOTA, 20.4.

11.00 – 11.35 Priča mi se priča: DJED I NAJVEĆA REPA U SVEMIRU

Teatar Poco Loco, koncertno čitanje za djecu (3+)

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrnarepa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi!

Cijena: 4€
Ulaznice: https://bit.ly/3xAAuLr

11.00 – 14.00 RADIONICA LUTKA, FILM, KAZALIŠTE

„Lutka, film, kazalište“ je radionica u kojoj se miješaju film, animacija, kazalište i glazba, ali i književnost, filozofsko razmišljanje, debata, kemija, znanost i uglavnom svijet sam po sebi! Otvorena je svim znatiželjnima koji su proslavili 9. rođendan i kojima nije bezveze da subotama od škole odmaraju aktivno! Krenut ćemo s debatom o onome što nam je uistinu važno u životu. Tu temu pročešljat ćemo nekoliko puta da vidimo kamo nas ona vodi – jer svaki autor mora znati što je pisac htio reći! Kada odaberemo temu kreću scenaristički procesi, a potom i realizacija – rad s glumcima, izrada rekvizite i ostalog materijala i na kraju snimanje!

Drugim riječima, za roditelje: „Film, lutka, kazalište“ ime je novog radioničkog programa kojim se sudionicima žele prenijeti osnovne ideje o multidisciplinarnosti suvremenih umjetničkih praksi s naglaskom na filmski medij i njegove dodirne točke s ostalim umjetnostima.

Radionica se odvija subotom od 11 do 14 sati (od 20.4. do 8.6.)
Kotizacija za osam susreta iznosi 20 eura.
Voditelji radionice:
Anja Pletikosa i Niko Radas

Ulaznice: https://bit.ly/4aA4kOx

16.00 – 18.00 ATELJE NA RIBNJAKU

Slikanje  i oslikavanje zanimljivih uporabnih predmeta raznim likovnim tehnikama.
slogan: Crtaj, slikaj, kolažiraj, UŽIVAJ! Omiljene tematske art-radionice (crtanje, slikanje, kolaž, oslikavanje uporabnih predmeta i nakita).
Cijena: 50 eura / 4 dolaska | Drop-in radionica: 15 eura
Prijave: davorka.androic@gmail.com