Zajedno na Europski dan parkova

Facebook

Proslavu dana parkova u Europi pokrenula je 1999. godine EUROPARC Federacija, a obilježava se svake godine 24. svibnja s ciljem približavanja prirode građanima te podizanja svijesti o važnosti prirodnih vrijednosti u zaštićenim područjima.

Parkovi i zaštićena područja pružaju brojne benefite kao što su očuvanje bioraznolikosti, staništa biljaka i životinja, dobrobiti za lokalnu zajednicu i društvo u cijelosti. 

Boravak u prirodi nas čini zdravijima i sretnijima te je neophodan zbog obnavljanja naše fizičke i mentalne energije.

Centar mladih „Ribnjak“ i Centar za autizam zajednički se  u srijedu, 24. svibnja  od 10 do 11 sati pridružuju obilježavanju Europskog  dana parkova.

Park Ribnjak zaštićeno je područje Grada Zagreba od 26. lipnja 1970. godine, kada je proglašen spomenikom parkovne arhitekture.

Uz vodstvo kineziologa Damira Pavkovića odrasle osobe s autizmom – korisnici/e Centra za autizam vježbat će u parku Ribnjaku te sudjelovati u aktivnostima na sportskom poligonu postavljenom kroz cijeli park.

Cilj je aktivnosti obogatiti život korisnika aktivnom mobilnošću, boravkom i vježbanjem u zelenoj gradskoj oazi u blizini stanovanja.

Aktivnost je dio projekta Jednaki u kulturi.

Projekt Jednaki u kulturi  financiran je kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu.