Besplatne online kreativne božićne radionice

Facebook

Dragi naši najstariji i najmlađi, svi vi koji se tako osjećate!

Ove zime odlučili smo podijeliti s vama još jednu božićnu čaroliju i unijeti dašak novog načina u ove kratke i hladne dane. Centar mladih „Ribnjak“ kroz projekt Kreativna slika umirovljenika donosi ciklus od četiri likovne radionice koje ćete pronaći na našoj internet – stranici i na društvenim mrežama.

Putem video-radionica vodit ćemo vas korak po korak kroz proces likovnog stvaranja te ćete ove zime moći obnoviti stari materijal poput kartona, tkanina, špagica, gumbića i svega što vam više ne treba u kućanstvu, a nakupilo se s godinama te zagrijati vaše kreativne ruke i duše.

Pridružite nam se svakog ponedjeljka u mjesecu (s početkom u ponedjeljak, 7. prosinca) kako bismo zajedno napravili adventski vijenac od kartonskih tuljaca, božićno drvce od kartona i zakrpa, kuglice i ukrase za bor u obliku anđela i božićne čestitke koje ćete sa zadovoljstvom darovati vašim najbližima. Radionice je kreirala i vodi ih akademska kiparica i edukatorica likovne kulture Eva Herceg s kojom ćete koračati kroz likovni svijet.

Svi mogu sudjelovati – stariji građani, djedovi i bake s unučadi, roditelji s djecom, a stvarati se može i samostalno ili s prijateljima. Za sudjelovanje nije potrebna nikakva prijava, sve što trebate su internet i uređaj putem kojeg ćete pristupiti našim stranicama (www.cmr.hr) na kojima će vas dočekati video-radionice u trajanju od petnaestak minuta.

Nadamo se da ste spremni preobraziti stare materijale u nove predmete i da ćemo se družiti svakog ponedjeljka u prosincu! Vaš kreativni ručni rad bit će još jedna božićna čarolija.

Projekt je financiran sredstvima Grada Zagreba kroz Program javnih potreba u kulturi za 2020.